Què fer quan ets nou en una Comunitat de Veïns

Quan es compra un habitatge són molts els tràmits que cal realitzar. S’ha de formalitzar el contracte de compravenda i signar la hipoteca fins a una infinitat de paperassa. Una cosa que és important quan ets nou en una Comunitat de Veïns és, precisamet, conèixer als veïns i que aquests ens coneguin. Així mateix és important estar al corrent de les normes de la comunitat i de comptar amb una comunicació fluida amb el president.

En aquest nou article, des d’Assessoria Borén, us fem un resum dels passos a realitzar una vegada que arribem a un nou edifici d’habitatges.

Coneix al President/a de la Comunitat de Veïns

Un pas important és conèixer al president o presidenta i presentar-nos. En moltes ocasions abans de signar la hipoteca és possible que es contacti amb el president/a, ja que a vegades necessitem resoldre dubtes previs a la compra.

Però si no ha estat així, el primer que s’ha de fer és precisament saber qui presideix la Comunitat de Veïns i com podem contactar amb ell o ella en cas que sigui necessari.

Informar del canvi de titularitat

Un altre dels primers passos que s’han de fer és informar del canvi de titularitat en l’habitatge perquè els rebuts comencin a arribar al teu nom.

La llei especifica que és el venedor qui ha d’informar la comunitat de propietaris que l’habitatge ja no li pertany. Però és recomanable verificar com a comprador que s’ha notificat la venda, així t’estalviaràs problemes i preocupacions.

Conèixer els assumptes de la comunitat

No esperis a la primera reunió de veïns, acosta’t a l’administrador de la finca i demana que et posi al dia dels detalls de la finca.

Informa’t de l’estat de la comunitat: si està pendent de realització alguna obra, manera d’informar si veus algun desperfecte que requereixi atenció, dies i hores de neteja, etc.

Conèixer els estatuts de la comunitat

Estar al corrent dels drets i obligacions en la comunitat és una de les primeres coses que has de fer quan compres un immoble, fins i tot encara que no sigui el teu primer habitatge. L’administrador de la finca ha de facilitar-te una còpia dels estatuts de la comunitat i t’ha d’informar sobre les normes de convivència.

Informa de possibles reformes i mudances

Si vols realitzar alguna reforma, també et recomanem que informes al president de la comunitat al més aviat possible. Les obres són un dels motius de conflicte entre veïns més comuns i, per això, és fonamental que els veïns estiguin al corrent del que ocorrerà. Recorda que qualsevol tipus d’obra o reforma provoca sorolls i brutícia, en les zones comunes. Informar evita problemes majors!

De la mateixa manera, informa del dia de la mudança, especialment si requeriràs de grua elevadora, o si ocuparàs espais d’aparcament al costat de la finca.

I recorda que, si necessites administradors de finques a Barcelona, estem a la teva disposició. En Assessoria Borén comptem amb més de 40 anys d’experiència a administrar finques.