Què és la inquiocupació?

Et sona aquesta paraula: inquiocupació? És un nou terme col·loquial que designa una nova forma d’ocupació cada vegada més freqüent en el nostre país. És, bàsicament, quan els arrendataris legals, tot i tenir vigent el contracte de lloguer, deixen de pagar les rendes de l’habitatge, però no marxen del pis o casa. En aquest cas, i si acrediten que no poden pagar-lo, hi ha un decret llei que els protegeix com a persones vulnerables.

Per als propietaris, aquesta situació és del tot injusta, però existeixen algunes opcions per mitigar-la. Veiem com 

Com lluitar contra la inquiocupació?

Realment, la inquiocupació és difícil de combatre o evitar. Des d’Assessoria Borén sempre recomanem prendre, però, algunes mesures per a, com a mínim, no patir el 100% dels seus efectes. Perquè, existeixen algunes opcions que els propietaris poden considerar per a garantir el cobrament del lloguer, com a mínim, durant 11 mesos. Es tractaria de la contractació d’una assegurança d’impagament de lloguer. 

Aquest tipus d’assegurança està dissenyat perquè els propietaris que pateixin més lleument la inquiocupació. Sense arribar a resoldre el problema, l’assegurança és una tranquil·litat per als propietaris. 

Com funciona l’assegurança d’impagament de lloguer? 

Algunes de les característiques d’aquestes assegurances són: 

  • Cobrament garantit de rendes no pagades. Si el propietari de l’immoble ha contractat una assegurança d’impagament i l’inquilí ha deixat de complir amb les seves obligacions de pagament del lloguer, l’asseguradora procedeix a encarregar-se de garantir el cobrament de la renda no pagada durant 11 mesos.
  • Protecció jurídica. Comptar amb un suport legal pot resultar clau per a resoldre situacions complicades i protegir els interessos del propietari. L’assegurança proporcionarà ajuda legal, facilitant les accions que siguin necessàries per a l’alliberament de l’habitatge i recuperar les rendes impagades. A més, inclou reclamacions per impagament de rendes, processos de desnonament i possibles obres realitzades en la propietat sense l’autorització del propietari.
  • Ajuda en la selecció de l’inquilí. Aquestes assegurances posen també a disposició dels seus assegurats sistemes i processos de sol·licituds de documentació i requisits mínims, que ajuden el propietari a seleccionar a l’inquilí idoni, reduint així el risc d’impagament. A més, en Assessoria Borén, també assessorem els nostres clients per aconseguir el millor inquilí. 

I si els inquilins destrossen l’immoble llogat i okupat? 

A més de patir una okupació inesperada, els propietaris que pateixen la inquiocupació també solen tenir por per com quedarà el seu immoble, una vegada surtin els okupes. Les assegurances d’impagament de lloguer, en aquest cas, també ofereixen altres avantatges per a dotar de més tranquil·litat als propietaris.

En el cas en què el propietari de l’immoble hagi contractat una assegurança, podrà rebre també una compensació pels danys que causi l’inquilí dins de l’habitatge. És cobertura addicional que ajuda a cobrir els costos de les reparacions necessàries.

L’assegurança d’impagament de lloguer, per tant, és la clau per a llogar el teu habitatge sense preocupacions. A més, des d’Assessoria Borén, tot i que no podem assegurar al 100% com actuarà un inquilí, intentem sempre ajudar a triar i seleccionar el millor perfil per a cadascun dels clients que confia en nosaltres per a llogar i posar en valor la seva propietat. 

Apostem per professionals formats i amb gran experiència per a oferir-te el millor servei cada dia.  Assessoria Borén. Més de 40 anys gestionant lloguers i Comunitats a Barcelona.