Com triar la millor companyia elèctrica per a la comunitat de veïns

La puja dels preus de les energies és un fet que preocupa a tothom. Si abans no paràvem tanta atenció en la tria entre una companyia o una altra, ara, aquesta decisió pot fer-nos estalviar molts diners. Veiem ara, com aconseguir un millor estalvi energètic en les comunitats de veïns i com triar la millor companyia elèctrica.

Per què han pujat tant els preus de l’electricitat?

La situació bèl·lica a Ucraïna ha provocat en molts països europeos increments mai abans vistos dels preus dels combustibles -especialmente del gas natural- i, per tant, de la electricitat. A l’Estat espanyol el preu s’ha estabilitzat en els 120 euros el megawatt hora (MWh), però va arribar a assolir els 500 euros.  

També la pandèmia del coronavirus ja va fer que els preus trontollessin,ja que producció i demanda es van descompensar moltíssim arreu del món. I  és que, els preus del gas natural incideixen directament sobre el preu de l’electricitat perquè el gas natural es fa servir per a crear energia elèctrica, a través de les centrals de cicle combinat, especialment durant les hores punta o amb major demanda. 

Les comunitats de veïns pateixen i molt aquest augment de preus i tarifes. Algunes comercialitzadores ja estan enviant missatges als gestors de comunitats de propietaris per a prevenir l’augment de les tarifes, tant en l’aspecte de la potència com de l’energia, durant aquest any 2022.

Items per a estalviar en el rebut de la llum de la comunitat de veïns

Segons un informe de la CNMC (Comissió Nacional  del Mercat i la Competència) existeix una diferència de més de 200€/any entre la tarifa més cara i la més barata. Per poder detectar i triar la companyia de llum adequada és important fer servir un comparador de llum i gas perquè així es pot saber quina és la tarifa més econòmica del moment.

Però està clar que la millor manera de contenir les despeses en llum és apostar per l’estalvi d’energia, ja que d’aquesta manera aconseguim disminuir el consum de kilowatts per hora (kWh), i  l’import de l’energia serà molt menor. A Companias-de-luz.com ens ajuden sa saber com:

  • Millor la qualificació energètica de l’edifici i aconseguir l’aïllament tèrmic de l’edifici és clau per a l’estalvi d’energia Els fons europeus NextGen estan molt focalitzats en aquest tema. 
  • Adequar les temperatures, en cas que l’edifici tingui amb calefacció central. A l’hivern no s’hauria de pujar dels 21ºC, mentre que a l’estiu no s’hauria de baixar de 24ºC. I s’hauria apagar-la durant algunes hores.
  • Canviar la il·luminació de tot l’edifici per bombetes de baix consum led. Això ens pot ajudar a estalviar més d’un 75%.
  • El manteniment adequat de les instal·lacions elèctriques serà també clau per a estalviar energia, ja que quan es produeix una avaria, la despesa energètica és molt més elevada. En aquest sentit, des d’Assessoria Borén us podem posar en contacte amb la nostra empresa Reparacions i Manteniments Horta, formada per professionals que us ajudaran a solucionar els petits desperfectes de la finca, i acondicionar-la per estalviar en despesa energètica. 

Si vols rebre un tracte personalitzat i resoldre qualsevol dubte, pots contactar amb el departament de Comunitats de Propietaris de l’Assessoria Boren al T 934 29 59 69.